Püspöki látogatás a Kollégiumban

Orosz Atanáz püspök a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégiumban tett látogatást Miskolc-tapolcán. Október 24-én este Püspök Atya megszentelte a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium és Cigány Szakkollégium nyáron felújított kápolnáját. A nyári szakkollégiumi felújítási munkálat a kápolnára is kiterjedt: új tető, külső szigetelés, nyílászárócsere és belső festés.
A rövid szentelési szertartás után Püspök Atya igehirdetését azzal kezdte, hogy az Isten szavairól való gondolkodáshoz fontos impulzusokat adhat a Szentírás mindennapi olvasása. A hallgatók számára a következő szentírási részt olvasta fel: Lk 8,22b–25.
Ez a szentírási rész kérdőjellel fejeződik be, akárcsak egy másik bibliai könyv, Jónás könyve. Ezen szentírási részeket összehasonlítva beszélt Püspök Atya arról, hogy Istennel közösen tudunk átjutni a túlsó partra. Az Úr nem törli el a nehéz helyzeteket az életünkben, hanem azokban jelen van és jelenlétével támogat, erősít bennünket. A kápolnánkat a bárka bárkához hasonlította, amit Jézus megszentel jelenlétével az Eucharisztia képében. A kápolnai jelenlétet közös imádsággal zártuk. A szakkollégium társalgójában közös képet készítettünk Püspök Atyával, miután új kollégistáinkat köszöntötte és egyenként beszélgetett velük.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.