Az olvasóhoz

2005 januárjában jelent meg a Miskolci Keresztény Szemle első száma. A folyóiratot a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége miskolci csoportja adta ki, azzal a szándékkal, hogy az általa rendezett előadásokról azok is értesüljenek, akik nem voltak jelen, de témájuk, tartalmuk érdekelheti őket.

Az első szám első oldalán a fenti címmel jelent meg a szerkesztő ajánlása, amelyből most néhány sort idézek. „Egyáltalán mi a célja, kihez, kikhez szól az évente négyszer megjelentetni tervezett folyóirat? Történik ebben a városban sok olyan megörökítésre méltó esemény az egyházak, felekezetek életében, amely eddig nyom nélkül elsikkadt. Most, papírra nyomtatva az olvasó kezébe kerülhet sok olyan előadás szövege, amelyeket legfeljebb 50–60 ember hallhatott, így viszont százak olvashatják. Az olvasók remélt köre pedig: valamennyi miskolci keresztény. Ebből máris kiderül, most is ökumenikus elképzeléseink vannak, még ha az első számból ezt csak sejteni lehet.

Abban a reményben ajánlom érdeklődő jóindulatukba a Szemle első számát, hogy lapunk életképesnek bizonyul, lesznek olvasói, szponzorai, és hosszú távon is betöltheti hivatását.”

Nos, azóta 12 év telt el, hogy ez mennyire nevezhető hosszú távnak, nézőpont kérdése. Az biztos, hogy számtalan lap, folyóirat született és szűnt meg ez alatt a 12 év alatt.

A KÉSZ miskolci csoportjának vezetői most arra az elhatározásra jutottak, azért, hogy a lap még több emberhez eljuthasson, online-formában is megjelenteti. Formája azonos a nyomtatott folyóiratéval, tartalma is ugyanaz, de ezután az interneten bárki megtalálhatja, ha rákattint a keresztenyszemle.hu címre.

Bízunk benne, hogy olvasóink száma megsokszorozódik és a fiatalabb korosztály is érdeklődéssel figyeli majd lapunkat. Csak ismételni tudom az első szám ajánlásának utolsó mondatát: abban a reményben ajánlom érdeklődő jóindulatukba a Szemle első (online) számát, hogy lapunk hosszú távon is betöltheti hivatását.

A szerkesztő

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.